Toont alle 22 resultaten

Logo Den Elshorst

Den Elshorst

Voorstellen

Den Elshorst is een familiebedrijf van Ben en Thea Bruurs en hun 4 kinderen. 

We houden al meer dan 10 jaar ‘weidevarkens’ en boeren hiermee natuur-inclusief. Daarnaast hebben we nog 60 logeerbedden en bieden ook arrangementen aan op onze boerderij.

 

Duurzaamheid

We zetten de varkens in om natuur te onderhouden. Dit kan zijn door wortelonkruid aan te pakken of ongewenste wormen (engerlingen). Verder zetten we varkens in bij een composteringsproces.  Het werk op de boerderij wordt het meeste gedaan met personeelsleden die een ‘afstand’ hebben op de arbeidsmarkt.

 

Vergroening

Bij Den Elshorst zaaien we bloemrijke akkerranden en planten bomen op onze gronden. Alles gaat op een natuurlijke manier. We laten onze gronden aansluiten op het natuurnetwerk en beheren dit weer met de varkens.

 

Trots op..

De mooie samenwerking met vele lokale initiatieven zoals bv Goei Eete.

Verder hebben we 5 jaar aan een Green Deal weidevarkens gewerkt via het ministerie van LNV. Hierdoor is deze manier van boeren goed op de kaart komen te staan.

 

Uniek

We hebben ruim 20 ha. in beheer met de weidevarkens en zetten hiermee in op meer biodiversiteit. Er gebeuren mooie dingen op de boerderij. Hier zijn we trots op.

 

Je komt ons ook tegen bij….

Bij een armoede-organisatie Quiet Hilvarenbeek, we bieden namelijk ook weidevlees aan voor mensen die in stille armoede leven.

Organisaties rondom participaties. De boerderij zoals den Elshorst is namelijk een decor voor rust ruimte en nieuwe inzichten.

 

 

Den Elshorst

Esbeekseweg 4
5087 TG Baarschot (Hilvarenbeek)
013 – 5041473
info@walhoeve.nl