RECEPT van de week

Biefstuk met aardappelkoekjes, gestoofde bleekselderij met appel

 

Ingrediënten voor 4 personen:
van Goei Eete:

  • 4 biefstukjes
  • 500 gram aardappels
  • 1 ei
  • 50 gram geraspte pittige kaas
  • 1 bleekselderij
  • 2 appels
  • 1 ui
  • 2 dl room

Zelf toevoegen:

  • 1 eetlepel bloem
  • Margarine en (olijf)olie
  • Italiaanse kruiden
  • 20 gram bieslook
  • Peper en zout
  • Allesbinder voor de saus of klontje roomboter

Werkwijze

  • Zet de oven aan op 100 graden ( dit is om de biefstukken en de koekjes straks warm te houden) en haal de biefstukken op tijd uit de koelkast.
  • Schil de aardappelen en rasp ze met een grove rasp.
  • Meng dat dan met de geraspte kaas, peper en zout, het ei en de eetlepel bloem. Roer goed.
  • Zet dan een pan op met een antikleef laag, doe hier wat olie in en verwarm.
  • Lepel dan steeds een volle lepel met de aardappelmassa in de pan, duw hier kleine koekjes van. Steeds maar een paar in de pan.
  • Bak de koekjes mooi goudbruin en gaar, haal ze dan uit de pan en leg ze op een ovenschaaltje. De oven staat aan dus ze kunnen steeds warm gehouden worden in de oven.
  • Was de bleekselderij en snijd van de stengels stukjes van ½ cm dik.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  • Smoor de bleekselderij en appelblokjes rustig in wat olijfolie. Vuur niet te hoog zodat het te hard bakt, maar ook het vuur niet té zacht.
  • Roer steeds goed door, en voeg iets zout en peper toe. (Mag beetgaar blijven.)
  • Zet dan een bakpan op voor de biefstukken, verwarm hierin margarine en olijfolie
  • Peper en zout op de biefstuk. (Kan ook na het bakken.)
  • Als de boter goed warm is de biefstukken in de pan.. (laat de boter zeker niet verbranden.)
  • Bak de biefstuk 2 minuten aan elke kant.
  • Leg de biefstukken op een schaaltje en houd ze warm in de oven. De pan niet uitspoelen!!!
  • Snipper de ui en bak deze in de pan waar de biefstuk in is gebakken.
  • Hierbij wat Italiaanse kruiden, bieslook en room. Laat de saus inkoken zodat deze iets dikker wordt. Evt. klontje roomboter en nog wat peper en zout. Of binden met allesbinder
  • Serveer alles bij elkaar.