RECEPT van de week

Preischotel

Ingrediënten voor 3 personen:

Van Goei Eete:

  • 300 gr rundergehakt
  • 500 gr prei
  • 600 gr aardappel
  • wat geraspte belegen schapenkaas (of parmezaan)
  • 3 of 4 appels (elstar bijvoorbeeld)
  • 1 ui, gesnipperd

Zelf toevoegen:

  • Kaneel
  • Peper en zout
  • 1 teentje knoflook

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak het gehakt rul met een gesnipperd uitje, eventueel een gesnipperd knoflookteentje en wat peper en zout naar smaak.
  • Was de aardappelen en schil ze. Snijd de aardappels in flinterdunne schijfjes.
  • Was de prei en snijd die in dunne ringetjes.
  • Neem nu een licht ingevette ovenschaal. Leg onderop een laagje prei, daarop dakpansgewijs wat dunne schijfjes aardappel, een vleugje geraspte kaas en daarop een dun laagje van het gehaktmengsel.
  • Herhaal dit een paar keer. Eindig de bovenste laag met aardappelen. Maak het af met iets meer geraspte kaas en schuif het geheel in de voorverwarmde oven. Laat het daar een half uur staan.
  • Gebakken appelschijfjes zijn lekker fris bij dit gerecht.
    Neem daarvoor 3 elstar appels. Was ze, steek de klokhuizen eruit en snijd ze dan in schijven van een halve centimeter dik. Strooi er wat kaneel over en bak ze een paar minuten aan in een koekenpan.
    Leg de schijfjes daarna op een vuurvast schaaltje en laat ze dan het laatste kwartier in de oven meegaren met de preischotel.