RECEPT van de week

Pannenkoekenlasagne

Ingrediënten voor 4 personen


Van Goei Eete:

  • 2 eieren
  • 350 cc melk
  • 5-6 tomaten
  • 1 ons achterham
  • 200 gr geitenbrie fenegriek
  • 7 lepeltjes honing
  • 1 krop sla (bijv. salanova)

Zelf toevoegen:

  • 85 gr bloem
  • Olie of boter om in te bakken
  • Eetlepel gedroogde tijm (of oregano of basilicum)
  • Zout en peper (uit de molen)
  • (olijf)olie en (balsamico)azijn voor een lichte dressing


Benodigdheden:

  • Ovenbakplaat, bakpapier (of grote ronde ovenschaal)

Werkwijze

  • Maak eerst het pannenkoekenbeslag. Zeef de bloem in een kom, doe er 2 eieren bij en een snufje zout. Meng dat met een garde en giet er dan driekwart van de melk bij. Klop het tot een glad beslag en klop er de rest van de melk bij tot je de gewenste dikte krijgt.
  • Verwarm de oven voor op 180⁰
  • Doe wat boter of olie in een koekenpan met dikke bodem, laat goed op temperatuur komen en giet dan met behulp van een sauslepel wat beslag in de pan. Draai de pan even rond, zodat de hele bodem met een dun laagje bedekt is. Als de bovenkant van het beslag gestold is, de pannenkoek keren, het vuur wat temperen en de onderkant ook mooi lichtbruin bakken. Bak op deze manier een 8-tal koeken (of meer tot het beslag op is.)
  • Neem nu een bakplaat, bekleed die met bakpapier (of gebruik een grote ronde ovenschaal.)
  • Leg een pannenkoek op de bakplaat, smeer er een klein lepeltje honing over en beleg de koek met een plakje ham, dunne schijfjes tomaat en een paar dunne schijfjes geitenbrie. Strooi er licht wat tijm, oregano of basilicum op. Maal er tot slot wat peper over.
  • Leg er een nieuwe pannenkoek op, bedek die met hetzelfde beleg en maak zo een stapel. De laatste (bovenste) pannenkoek blijft onbelegd. Druk de stapel even wat aan en schuif hem dan in het midden van de oven; ongeveer 20 minuten.
  • Was ondertussen de sla, laat goed uitlekken en maak die licht aan met wat olie en (balsamico)azijn.
  • Snijd de ‘lasagne’ in punten en serveer die met de sla.

Wat de vulling tussen de pannenkoeken betreft: je kunt natuurlijk allerlei andere variaties bedenken, maar blijf voor de hele stapel dan wel bij hetzelfde patroon.