RECEPT van de week

 

Rode bietjes met schnitzel en gebakken aardappel

Ingrediënten voor 4 personen

Van Goei Eete:

  • 1 kg bietjes
  • 800 gr aardappels
  • 2 uien
  • 2 appels (elstar)
  • 4 schnitzels (gepaneerd)

Zelf toevoegen:

  • Wat (vloeibare) margarine of (olijf)olie
  • 3 kruidnagels
  • zout
  • (eventueel) Scheut azijn

Werkwijze

(De bietjes kun je de avond vooraf koken en daarna in de koelkast bewaren.)

  • Maak de bietjes schoon en kook ze gaar.
  • Laat even afkoelen en verwijder het vel van de bietjes en snijd ze in blokjes.
  • Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en laat ze kort (4 min.) koken. Daarna afgieten
  • Snipper de uien en fruit ze zacht in de boter.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes.
  • Doe de bietjes, de appels, een scheutje water en de kruidnagels bij de ui en laat alles ongeveer 10 minuten zacht stoven.
  • Bak de aardappels bruin in wat boter of olie. Voeg naar smaak wat zout toe.
  • Bak de schnitzels in wat boter of olie aan beide zijden mooi bruin (3-4 minuten per kant).
  • Verwijder tot slot de kruidnagel uit de bietenstoof. Proef af en voeg zo gewenst een scheutje azijn toe.

In plaats van gebakken aardappels kun je ook een heerlijke aardappelpuree maken.