RECEPT van de week

Aardperencurry

Ingrediënten (4 pers):

Van Goei Eete:

  • 4 kipfilets in blokjes
  • 500 gr aardperen
  • 2 uien grof gesnipperd
  • 200 gr winterwortel
  • 50 gr boter
  • 2 eetl. grof gesneden selderij

Zelf toevoegen:

  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 2 cm geraspte gemberwortel
  • 2 eetl. kerrie
  • 2 eetl. kurkuma
  • 50 gr bloem
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 dl kokosmelk
  • zout en peper

Werkwijze

  • Schil de aardperen en snijd die in blokjes van ongeveer 2 cm.
  • Maak de wortels schoon en snijd die ook in blokjes van ongeveer 2 cm.
  • Verhit 25 gr boter in een ruime pan en bak de ui met de kip.
  • Schep het mengsel uit de pan wanneer de kip aan alle kanten gebruind is en houd het apart.
  • Verhit 25 gr boter en bak de aardpeer en wortel op zacht vuur in 5 minuten lichtbruin.
  • Voeg de knoflook, gember, curry en kurkuma toe en bak alles nog 1 min.
  • Voeg het kipmengsel toe en roer de bloem door het mengsel. Bak het geheel al roerend nog 1 minuut en schenk de bouillon en kokosmelk erbij. Breng het geheel al roerend aan de kook, zodat de saus licht gaat binden.
  • Laat de curry onder regelmatig roeren 10 min. zachtjes koken tot de wortel, aardpeer en kip gaar zijn.
  • Breng de curry op smaak met zout en peper en bestrooi met de selderij.

Serveer met rijst.

(Bewerkt naar een recept op: www.smulweb.nl)