RECEPT van de week

Lasagne van aardappel en oesterzwammen

Ingrediënten voor 4 personen:

Van Goei Eete:

  • 800 gr aardappelen
  • 500 gr oesterzwammen
  • Bosje peterselie
  • 200 gr gesneden kaas, belegen

Zelf toevoegen:

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl runderbouillon
  • Peper en zout
  • olijfolie

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappels, snijd die in dunne plakjes (Niet al te flinterdun, want ze moeten hanteerblaar blijven.) en kook ze 3 minuten in een pan met water. Laat ze daarna uitlekken.
  • Borstel de oesterzwammen zo nodig wat schoon en snijd ze in dunne reepjes.
  • Hak de peterselie en de knoflook fijn, en vermeng ze in een vijzel met wat peper en zout.
  • Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en bouw dan de lasagne op: begin met een laagje aardappel, (strooi er eventueel een beetje zout over,) leg er een laagjes van de oesterzwammen op, een plakje kaas en bestrooi dat met het peterselieknoflookmengsel.
  • Herhaal deze volgorde, maar eindig met een laagje aardappelplakjes (eventueel bedekt met een schijfje kaas).
  • Giet er nu de bouillon over en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • Zet de schaal 45 minuten in de oven. Verwijder na 30 minuten de folie.