RECEPT van de week

Salade van aubergine, paprika en tomaten

Ingrediënten voor 4 personen

Van Goei Eete:

  • 2 aubergines
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 4 tomaten
  • 2 hardgekookte eieren, gepeld
  • 2 theelepels mosterd

Zelf toevoegen:

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook en wat losse spriets
  • Peper en zout

Werkwijze

  • Breng in een pan een bodempje water aan de kook.
  • Was de aubergines en snijd die in blokjes
  • Kook de auberginestukjes een paar minuten. Giet daarna af in een zeef of vergiet en laat ze afkoelen.
  • Verwijder de stelen en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in reepjes.
  • Snijd ook de tomaten in stukjes.
  • Doe alle groenten in een slakom.
  • Maak nu een dressing van de mayonaise, de crème fraîche, mosterd, een eetlepel fijngeknipte bieslook en wat peper en zout. (als de dressing te dik is, eventueel aanlengen met wat room.)
  • Meng de dressing heel voorzichtig met de groenten.
  • Snijd de eieren in partjes en garneer de salade daarmee. Leg er ook nog wat sprietjes bieslook bij.