Home PageOnze boerenLandbouwZorgtuinderij De Es

Zorgtuinderij De Es

Tuinderij de Es in Haaren is een bijzonder fraai vormgegeven tuinderij waar sinds 1982 biologische groente en fruit wordt verbouwd. De houtwal, de heemtuin, de oude houten kas, de middencirkel en de groentetuin vormen één geheel, zoals een organisme, en leiden tot een uitzonderlijke hoge biodiversiteit voor een landbouwbedrijf.

Zeker zo belangrijk is het behoud van een gezonde grond. Door een uitgekiend systeem van vaste bedden, en gebruik van mest en compost is er sprake van goede grond met veel organische stof. Wat natuurlijk weer resulteert in hele lekkere groente en fruit. De Es is ook een zorgboerderij; acht tot tien mensen met diverse zorgvragen op sociaal-psychologisch vlak werken regelmatig mee.

De Es is ook een leer en werktuinderij waar stagiaires, vrijwilligers en medewerkers het vele werk samen aanpakken.

De huidige tuinders Daniella de Winter en Bart Pijnenburg verkopen porties/aandelen grond. Hiermee waarborgen zij dat het bedrijf ook in de toekomst biologisch blijft, het makkelijker is voor een opvolger om de tuin over te nemen en dat grondbezit gezamenlijk wordt gedragen.

Kijk ook op de website www.tuindees.nl voor aanschuiflunches of diners, meewerkdagen en cursussen op Tuinderij de Es.

 

2 comments

Trackbacks and pingbacks

  1. Webshop Online! | Zorgtuinderij de Es
    [...] voor de mensen uit de regio Tilburg: wij verkopen al een tijdje onze producten via Goei Eete. Dus ook…
  2. Blik op 2014 - Tuin de Es
    […] blij met de toenemende klandizie van stedelijke voedselkollektieven. We leveren nu wekelijks aan GoeiEete in Tilburg en Voedselkollektief cq…

Leave a Reply