Home PageOnze boerenVeeteeltKapteijns

Kapteijns

Een boer, slager, vleeskeurder en verkoper ineen, dat is Rene Kapteijns. Poelier met veel betrokkenheid en emotie in het vak.

Rene koopt de kippetjes, niet te veel, bij een fokker en laat ze in alle rust met genoeg ruimte, eten en drinken opgroeien tot ze slachtrijp zijn. Dat is bij acht à negen weken. Dan worden ze op de boerderij geslacht. Dit gebeurt twee keer in de week gemiddeld. De kippen krijgen dan alle rust om te besterven voor ze worden uitgesneden en verwerkt. De klanten in de winkel krijgen de mooiste producten met nog wat bereidingstips mee naar huis… want de uiteindelijke bereiding maakt het verschil!?

Omdat alles op een plek gebeurt, zowel het groeien van de kippen als het slachten en het verwerken, heb je de totale hygiëne in de hand. Een transparant proces waarbij gezondheid en welzijn van de dieren voorop staat. De veren worden opgehaald door een bedrijf dat het verwerkt tot bio-olie.