Home PageOnze boerenVeeteeltMathijssen

Mathijssen

In Udenhout zit een bijzondere kaasboerderij. Als enige buiten Leiden mogen Joris en Mascha Mathijssen Boeren-Leidse kaas met sleutels maken. Dit is rauwmelkse kaas, met een vleugje komijn. Uiteraard met melk van de eigen koeien. En die koeien, daar wordt goed voor gezorgd. ‘Topsporters’, noemen Joris en Mascha kun koeien liefkozend. Want het leveren van goede producten vraagt om schone, gezonde dieren.

Naast Boeren-Leidse kaas maken ze bij kaasboerderij Mathijssen ook rauwmelkse boerenroomboter en sinds afgelopen winter de Joris 35+ Boerenkaas. “Supergezond voor de mens, en nog lekker ook!” De komende jaren hoopt Joris verder te kunnen groeien: meer koeien… meer lekker kazen én meer boter!

De koeien, lopen als het weer het toelaat, minimaal 6 uur per dag buiten,  krijgen zoveel mogelijk voedsel van eigen land, en als het niet anders kan, dan wordt het voedsel uit de omgeving gehaald. http://www.boerenleidsekaas.nl/mathijs.html