MAALTIJDsuggestie

Rijst met champignons, pastinaak en spruitjes

Ingrediënten voor 4 personen

Van Goei Eete:

  • 500 gr spruitjes
  • 1 pastinaak
  • -250 gr kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 100 gr kaas (geraspt)
  • 1 bosje peterselie

Zelf toevoegen:

  • 250 gr rijst
  • 1 teentje knoflook
  • Wat boter en/of olijfolie
  • Een beetje tijm
  • Peper en zout

Werkwijze

  • Maak de spruitjes schoon en snijd ze in vieren.
  • Schil de pastinaak, snijd hem over de lengte in vieren en daarna in schijfjes.
  • Kook de pastinaak en de spruitjes beetgaar in een pan met water.
  • Snipper de ui en bak die aan in kookpan met een scheut olie. Snipper het knoflookteentje en laat het kort meebakken. Doe er dan de rijst bij en bak die ook even mee. Giet er dan voldoende water met zout (of bouillon) bij en kook de rijst. Tijd zie voorschrift.
  • Giet de spruitjes en pastinaak en ook de rijst af.
  • Doe wat olie of boter in een wokpan, snijd de champignons in vieren en bak ze in de pan met wat tijm.
  • Doe er dan de groente en de rijst bij en schep alles voorzichtig door elkaar.
  • Proef af op smaak en kruid zo nodig met peper en zout.
  • Dien op in diepe borden en bestrooi met peterselie en geraspte kaas.