MAALTIJDsuggestie

Maaltijdsoep van pastinaak en bloemkool

Ingrediënten voor 4 personen

Van Goei Eete:

  • 500 gr pastinaak
  • 1 bloemkool
  • 2 uien
  • 200 gr gerookte kip
  • Doosje champignons
  • 50 gr geraspte kaas
  • Klein bosje peterselie

Zelf toevoegen:

  • 4 – 8 sneetjes (oud) brood
  • 2 bouillonblokjes ( kip of groente)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Werkwijze

  • Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd de pastinaak in kleine stukken.
  • Maak de bloemkool schoon en snijd die ook in kleine stukjes en doe dat ook met de uien.
  • Verwarm een grote soeppan, voeg een paar lepels olijfolie toe en bak daarin de uiensnippers glazig. Bak daarna ook de pastinaakstukjes een paar minuten mee.
  • Voeg nu ook de bloemkoolbrokjes toe en 1½liter water toe (de bloemkool moet onder staan). Doe er de bouillonblokjes bij en breng aan de kook. Laat alles een klein half uurtje zacht koken tot de groenten goed gaar zijn.
  • Verwarm de oven voor op 180⁰.
  • Neem de sneetjes brood en bedruppel ze wat met de olijfolie. Leg er een laagje champignonschijfjes op, wat peper, zout en geraspte kaas. De rest van de champignons snijd je klein en doe je bij de soep op het vuur.
  • Snijd de gerookte kip in reepjes, en hak de peterselie fijn. Zet deze allebei even apart.
  • Zet de champignonbroodjes ongeveer 10 minuten in de oven.
  • Pureer de soep nu goed fijn met een staafmixer. Controleer de dikte. Proef af op smaak en voeg zo nodig wat water, zout en/of peper toe.
  • Verwarm zo nodig de soep nog even.
  • Schep de soep in kommen, strooi er wat reepjes kip op en wat peterselie. Dien op met de champignonsneetjes.