MAALTIJDsuggestie

Kip-drums, gebakken uien en puree

Ingrediënten voor 4 personen:

Van Goei Eete:

  • Pakje kip-drums 500 gr (eventueel meer)
  • 4 grote uien
  • 8 eetlepels slagroom
  • 50 gr geraspte kaas (bijv. belegen schapenkaas)
  • 4 plakken rauwe ham
  • 400 gr aardappelen
  • 400 gr knolselderij in blokjes

Zelf toevoegen:

  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • Paar lepels crème fraîche
  • olijf)olie, peper en zout
  • Een flinke scheut ketjap

Werkwijze:

  • Verwijder de schil van de uien, kook ze een kwartiertje in water. Afgieten en laten afkoelen.
  • Kook de kipdrums voor in water met wat zout (of een bouillonblokje) en een gulle scheut ketjap. Als ze gaar zijn, afgieten en bewaren.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd nu van elke ui 2 cm van de bovenkant en hol elke ui met een scherp mes wat uit (een flinke eetlepel per ui, maar laat de buitenkant intact). Hak alles wat je weg- en uitgesneden hebt fijn.
  • Verwarm wat olie in een koekenpan en bak daarin kort het uienhaksel en de knoflook, voeg dan de room toe. Zet het vuur uit, roer er vervolgens de geraspte kaas door en breng op smaak met zout en peper.
  • Omwikkel elke ui met een plakje rauwe ham, zet vast met een prikker, en zet de uien dan in een licht ingevette ovenschaal. Schep in elke ui wat van het uienrasp-kaas-room-mengsel.
  • Leg de kipdrums in een ingevette ovenschaal en kwast er licht olie over.
  • Zet de schaal met uien en de schaal met de kipdrums in het midden van de oven (20 – 25 minuten).
  • Maak nu de puree. Kook de aardappelen en knolselderij in wat water met een beetje zout. Giet af en stam fijn met een pureestamper. Roer er een paar lepels crème fraîche door en zo nodig wat melk. Breng verder op smaak met peper en zout.