MAALTIJDsuggestie

Kipgehakt (van de barbecue)met gekruide couscous

Ingrediënten voor4 personen

Benodigdheden: barbecue en 8 vleesspiesjes

Van Goei Eete

  • 500 gr kipgehakt
  • 2 rode paprika’s
  • 2 lente-uitjes (bosuitjes)
  • 1 rode ui
  • 1 kleine gewone ui (gesnipperd)
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 eetlepels gehakte verse munt
  • 1 ei
  • Een halve komkommer

Zelf toevoegen

  • 200 gr couscous
  • chilipoeder
  • gerookt paprikapoeder
  • 50 gr paneermeel
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels (maïs)olie
  • Peper en zout

Werkwijze

  • Meng het gehakt met de helft van het paneermeel, het ei, de gesnipperde rode ui, 2 eetlepels peterselie, een snuifje chili, paprikapoeder, peper en zout. Vorm er 8 worstjes van en wentel ze door de rest van het paneermeel.
  • Snijd één paprika in grote stukken. Prik die samen met het vlees aan spiesjes.
  • Maak de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Maak de groenten schoon. Snij de lente-uitjes in ringetjes, de komkommer en de tweede paprika in miniblokjes. Schep alles door de couscous, samen met een klein of een half gesnipperd uitje, de rest van de peterselie en de munt. Meng er dan eetlepels (maïs)olie en het citroensap door. Kruid met peper en zout.
  • Bestrijk het barbecuerooster met wat olie en gril de spiesjes goudbruin.
  • Serveer ze met de gekruide couscous.