MAALTIJDsuggestie

Runderstoof met groente (en rijst)

Ingrediënten voor 4 personen

Van Goei Eete:

  • 300 – 400 gr runderlap
  • Een halve Chinese kool
  • 150 gr winterpeen
  • 200 gr bleekselderij
  • 100 gr peultjes
  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • 2 tomaten
  • 300 gr rijst

Zelf toevoegen:

  • Braadboter
  • 2 kruidnagels of een theelepeltje kruidnagelpoeder
  • Peper en zout

Werkwijze

  • Snijd het vlees in dobbelsteentjes en bestrooi het vlees met zout, peper (en kruidnagelpoeder).
  • Doe wat boter in een braadpot en als die voldoende heet is, braad dan het vlees in ongeveer een minuut of 5 mooi bruin.
  • Voeg nu 2 dl water toe (en, als u hele gebruikt, de kruidnagels). Laat alles een dikke 2 uur zachtjes stoven met het deksel op de pan.
  • Maak ondertussen de groente schoon en klaar voor bereiding: snipper de ui, snijd de wortel in dunne plakjes, de Chinese kool in reepjes, de bleekselderij in ‘ringetjes’. Snijd zo ook de paprika in reepjes en verwijder de ‘aanzet’ van de peultjes. Bewaar alles in een grote kom.
  • Snijd de tomaat in stukjes maar houd die apart.

 

  • Als het vlees na een paar uur lekker zacht en mals is, kook je de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verwijder zo nodig de kruidnagels uit het stoofvlees. Voeg nu de kom met groenten aan het vlees toe en nog 1 dl water. Laat alles nog een kwartiertje rustig stoven.
  • Doe er nu ook de tomatenstukjes bij, laat nog ruim 5 minuten meestoven en proef dan af. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Dien op met de rijst.