Home PageSaar & co

Saar & Co

molen kl tarweoogst kl

www.saarenco.nl

(voorlopige tekst, veelal overgenomen van de website)

Saar & Co Molenmeel is lokaal, ambachtelijk en puur molenmeel voor thuisbakkers. Er zijn verschillende mixen voor brood, cake en pannenkoeken, stuk voor stuk voorzien van een of meerdere eenvoudige recepten waarmee ook minder ervaren bakkers gegarandeerd de lekkerste dingen kunnen maken.

Het bijzondere van Saar & Co Molenmeel is dat het graan 100% afkomstig is uit Nederland. Dat is uniek, veelal komt graan voor consumptie uit Frankrijk, Oost-Europa of zelfs uit Amerika. Saar & Co gelooft in de kracht van onze Hollandse rivierklei, en teelt in de Bommelerwaard (Zuidwest-Gelderland) eigen tarwe en spelt.

Saar & Co Molenmeel wordt geproduceerd door Maalderij In Stormen Sterk. Een professionele ambachtelijke maalderij, gevestigd in de 170 jaar oude korenmolen ‘Sara Catharina’ in Hoenzadriel, enkele kilometers van de akkers vandaan. Het hart van de maalderij zijn de molenstenen, waartussen al het graan gemalen wordt
Meel is een natuurproduct. In sommige mixen zijn enkele hulpstoffen onvermijdelijk, maar Saar & Co is erg kritisch op welke stoffen aan het meel toegevoegd worden. Dus geen onnatuurlijke toevoegingen, de E-nummers die in sommige mixen verwerkt zijn, hebben een volledig natuurlijke oorsprong (geen zogenaamde ‘rode’ E-nummers).

Saar & Co Molenmeel is dus 100% lokaal, 100% ambachtelijk en 100% puur meel