Home PageUt rooie bietje

Ut Rooie Bietje

urb4

In 2016 wil Ut Rooie Bietje een biologische tuinderij zijn met een afnemerskring in Tilburg én de directe omgeving van Tilburg. We zijn dan een centrum voor alles op het gebied van biologisch tuinieren zoals:  verkoop van biologische groenten, eigen opkweek, plantgoed, zaaigoed, biologische potgrond. Daarnaast zijn we een kenniscentrum op het gebied van ecologisch tuinieren wat een onderdeel is van het biologische Tilburgse netwerk.

We zijn SKAL gecertificeerd. Bio-ondernemers zijn aan regels gebonden en Skal controleert of ze dit ook doen. Zo kunt ervan op aan dat een biologisch product ook écht biologisch is.

Een groentepakket wordt samengesteld uit seizoensgebonden groenten uit de eigen biologische tuin. In het teeltplan zijn meer dan 65 verschillende groenten opgenomen. Is de eigen teelopbrengst niet voldoende, dan wordt het pakket aangevuld met producten van andere biologisch- of biologisch-dynamische bedrijven. Het aantal verschillende groenten varieert tussen de vier en zes stuks.

Ut Rooie Bietje heeft 3 soorten groentepakketten. Elke week stellen wij een pakket met verse groenten samen. Er bestaan verschillende groentepakketten:
Klein groentepakket: (1 à 2 persoonshuishouden)
Medium groentepakket: (gezin, 2 à 3 persoonshuishouden)
Groot groentepakket: (groot gezin 3 à 4 persoonshuishouden)

Wat zit er in het groentepakket?

De inhoud van het pakket is onder voorbehoud van eventuele (door de natuur afgedwongen) wijzigingen.