Toont alle 48 resultaten

Logo Bioboerderij 't Schop

Bioboerderij 't Schop

Voorstellen
Jan, Bart en Cecile van den Broek runnen samen de biologische boerderij met (vlees)runderen. Maar hun bedrijf is ze zoveel meer dan dat. De basis zijn de dieren, maar in de loop van de jaren kwam er veel bedrijvigheid bij. Zoals de winkel, een groepskeuken en vergaderruimtes.

Duurzaamheid

Op onze boerderij wordt gewerkt volgens de biologische principes: Gezondheid, Ecologie, Zorg en Eerlijkheid. Dit gaat verder dan de wettelijke normen. Biologische bedrijven zijn gecertificeerd en worden allemaal gecontroleerd door de onafhankelijke SKAL (013428).
Tegelijk is de boerderij natuurinclusief: er wordt samengewerkt met de natuur door landschapsonderhoud en een 100% gesloten kringloop. Een doel is om volledig klimaatneutraal te zijn! Daarom komen er ook nog 700 zonnepanelen bij. Verder gebruiken we geen gentechvoer, kunstmest of bestrijdingsmiddelen.

Vergroening

Wij doen erg veel aan natuurbeheer voor diverse organisaties (b.v. Staatsbosbeheer, Brabants Landschap). Voor hen beheren we 100 ha natuurgebied met onze 90 Black Angus-runderen. Zij grazen een groot gedeelte van het jaar in de vrije natuur. Dit van oorsprong Schots ras is goed opgewassen tegen ruige natuur. Ze gedijen dus goed op schrale gronden en eten vooral kruiden en gras. Deze manier van natuurbeheer is uiterst effectief en zorgt voor de beste natuurreslutaten. Alles krijgt de tijd om te groeien en te rusten en dat proef je ook terug in het ‘gemarmerd’ vlees. 

Trots op..

Wij doen dingen graag anders. Voor ons is duurzaamheid niet alleen dingen laten, maar vooral ook doen. We zijn heel transparant over wat we doen en we zorgen dat niet alleen wij beter worden van ons boerenbedrijf, maar ook onze leveranciers, medewerkers, klanten en iedereen in onze directe omgeving. Want we maken graag mensen blij. Dat mag je vreemd vinden, maar daar komen we wel iedere dag weer heel vroeg ons bed voor uit. Voor ons is biologisch gewoon logisch. Wij gaan nu niet ‘terug naar de basis’. Wij zijn er nooit weggeweest.

Uniek

Bij ’t Schop draait alles om verantwoord en lekker eten: we zijn een belevenisboerderij; je ziet alles en je mag overal kijken, ruiken, voelen en proeven hoe wij boeren: met ruimte en respect voor dier en natuur. Bij ‘t Schop kom je langs om het lekkerste biologische eten te kopen, om samen het boerenleven te ontdekken of om met je collega’s echt bij elkaar te komen in een compleet andere, inspirerende omgeving.

Overigens, de meer dan 60 soorten vleeswaren worden volgens de ouderwetse ambachtelijke manier zelfgemaakt. Zoals het hoort!

Bioboerderij 't Schop

Esbeekseweg 2
5081 ED Hilvarenbeek
013 – 5056165
info@hetschop.nl