Toont alle 5 resultaten

Logo Bonnaterra

Bonnaterra

Voorstellen

Sinds 2001 teelt Jorrit Jonkers biologische groenten. Vanwege de extreme gasprijzen in 2022 is het bedrijf opgegaan in Bonnaterra, we gaan deze naam binnenkort ook op de site gebruiken.

Duurzaamheid

Op het teeltbedrijf in Middelbeers, wordt middels een WKK (warmtekrachtkoppeling) elektriciteit geproduceerd en de restwarmte wordt gebruikt om de kassen te verwarmen. Op de locatie in Spoordonk wordt middels 60 zonnepanelen de elektriciteit opgewekt voor o.a. de koeling op deze locatie.

Vergroening

Rond de kassen worden bloemranden ingezaaid, zodat natuurlijke vijanden van plaaginsecten zich kunnen ontwikkelen. Ook de bijen kunnen hiervan profiteren. Jorrit is SKAL gecertificeerd imker.
Op de gronden, die in gebruik zijn via Land Coöperatie Dal van de kleine Beerze, worden o.a. zonnebloemen geteeld voor de biologische geitenboer. Ook bloeien hier in de zomer bloemenranden langs de percelen.

Trots op..

Alle teelten en honing van Bonnaterra ( voorheen Oirschot Organics) zijn SKAL gecertificeerd, dus 100% biologisch. De bedrijfsactiviteiten zijn Globalgap gecertificeerd. De keuze van de rassen voor de verschillende groenten wordt vooral bepaald door de smaak van het betreffende product. Dus we kiezen voor kwaliteit!

Uniek

Door een nauwe samenwerking met een biologische geitenhouder, kan jaarlijks biologische mest in de grond gebracht worden. De versnipperde plantenresten die in de herfst uit de kas komen, worden gecomposteerd en het volgende voorjaar over grasland uitgereden. De gras/klaver van dit land gaat weer als voer naar de geitenhouderij. Zo is de kringloop weer gesloten.

Je komt ons ook tegen bij….

Jorrit is een van de grondgebruikers van de Landcoopertie Dal van de kleine Beerze. Producten die (tijdelijk) moeilijk te verkopen zijn, of kwalitatief niet voldoen aan de eisen van de supermarkt, maar nog goed geschikt voor consumptie, worden geleverd aan de voedselbanken in Oirschot, Best en Boxtel.

 

Bonnaterra

Molenbroekseweg 2
5091 TG Middelbeers
013 514 11 68
jorrit.jonkers@planet.nl