Toont alle 4 resultaten

Logo Boomgaard Lisboa

Boomgaard Lisboa

Voorstellen 

Wij, Willem en Janet Kop Jansen, telen al 10 jaar met veel plezier appels, peren, bessen, pruimen en kersen. Onze boomgaard bestaat al sinds 1912. De fruitkwekerij is 2,5 hectare en heeft nog oude hoogstam bomen staan. Het gras en onkruid wordt sinds kort door Shropshire schapen bijgehouden.

  

Duurzaamheid 

Wij hebben zonnepanelen op het dak van de fruitschuur voor de koelcellen.

 

Vergroening

In onze boomgaard maken wij optimaal gebruik van biodiversiteit door de aanplant van verschillende rassen fruit. Ook zaaien we elk jaar aan de randen van de boomgaard bloemzaden in voor de vogels en insecten. Op ons terrein broeden elk jaar de torenvalk en de steenuil. Die zorgen dat de muizenpopulatie onder controle blijft.
Ook zorgt een imker met zijn bijenkasten voor een goede bestuiving.

 

Trots op..

Wij zijn trots op ons kleinschalig bedrijf en teeltwijze. Zo min mogelijk maken we gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen. De luis bestrijden we bijvoorbeeld door het ophangen van bloempotten met stro erin, die een schuilplaats vormen voor pissebedden en oorwormen. Ook de mezenkasten in de boomgaard helpen ons met de luizenbestrijding.

 

Uniek

Onze ambachtelijk gemaakte appel- en perenstroop en appel- en perensap. Onze eigen appels en peren zorgen voor de aparte smaak. Ieder potje stroop is gemaakt van 3 kilo appels of peren zonder toevoegingen.

De authentieke boomgaard en het winkeltje met zijn eigen producten zijn zeker een bezoekje waard. In de winkel verkopen wij ook verse jams.

 

Boomgaard Lisboa

Hoofdstraat 20
5109 AC  's Gravenmoer
0162 694 757
janetkop@hotmail.com