Toont alle 5 resultaten

Logo Brabants Duingoed

Brabants Duingoed

Voorstellen

Wij, de Duinboeren van Brabants Duingoed, werken en wonen met onze families in het landelijk gebied rondom de Loonse en Drunense Duinen. Onze bedrijven staan bekend om hun vriendelijke karakter en aangename schaalgrootte. Er doen circa 28 boeren mee aan Brabants Duingoed.

Duurzaamheid

Boeren die deelnemen aan Brabants Duingoed zijn daarvoor gecertificeerd. Wat we gemeenschappelijk hebben, is dat we een extra stap zetten op de duurzaamheidsladder. Bijvoorbeeld voor natuur, biodiversiteit, water, milieu, energie, educatie, zorg of dierenwelzijn. Daarin legt elke boer(in) zijn of haar eigen accenten.

Vergroening

Wij zien onszelf als de hoeders van het agrarische landschap rond de Loonse en Drunense Duinen. Dat was ruim 25 jaar geleden zo, en nu nog steeds. Met onze familiebedrijven creëren we de waardevolle overgang tussen het natuurgebied en de omliggende steden en dorpen. We doen veel aan agrarisch natuurbeheer. De ene boer legt bloemrijke akkerranden aan, de andere boer kiest voor een poel of zaait een kruidenrijk grasmengsel, enzovoorts. 

Trots op…

Dat we mogen ondernemen in een uniek stukje Brabant dat de achtertuin vormt van alle inwoners in dit gebied. Je kunt ons ook kennen van de boerderijwinkels met ambachtelijke streekproducten. En bij diverse Duinboeren kun je heerlijk vakantie vieren op de minicamping of in een huisje.

Uniek

Met Brabants Duingoed zetten wij ons samen in voor het landschap rondom de Loonse en Drunense Duinen. Met onze inspanningen willen we dit gebied mooi en waardevol houden. Door deze samenwerking creëren we een gezond toekomstperspectief voor onze boerenbedrijven. Dat doen we met waarden die heel gewoon zijn op de boerderij: trots, gedreven en gastvrij.

Je komt ons ook tegen bij….

Zin in wat leuks? Wij organiseren regelmatig leuke activiteiten in het gebied. Zoals een boergondische wandeling, een fietstocht, open dagen. Houd vooral onze website in de gaten: www.duingoed.nl.

 

Brabants Duingoed

Brabants Duingoed
5268 KM Helvoirt
06-51353688 / 06-83350410
duinzuivel@duingoed.nl