Enig resultaat

Logo De Schaepsdyck

De Schaepsdyck

Voorstellen

Op de Schaepsdyck wonen we als gezin, Ruud en Coriene en kinderen Sanne, Koen en Nynke. We zijn een familiebedrijf met hart voor onze dieren, de producten en omgeving. Van 1982 tot 2003 heeft het bedrijf gefunctioneerd als pluimveebedrijf en eind 2008 zijn we gestart met melken van schapen.

Duurzaamheid

Helaas is het vanwege de te oude stal niet mogelijk om zonnepanelen te plaatsen. We zien een uitdaging in het uitdragen van de rijkdom van vakmanschap, kwaliteit en smaak en om deze te combineren met duurzaamheid en innovatie. 

 

Vergroening

We zorgen voor een kruidenrijk grasland, er is weidevogelbeheer en de begrazing valt onder natuurgrondbeheer voor Brabant Water. In het kader van agroforestry worden er 20 notenbomen en 10 appelbomen geplant in de wei. 

Trots op..

Onze Nederlands melkschapen. Het is toch wel een niche markt, er zijn maar weinig schapenkaasproducenten. De kaas zelf is een erkend streekproduct.

 

Uniek

Schapen spelen al eeuwenlang een belangrijke rol in Brabant. Ze gaven melk, vlees, wol en begraasden de heiden. Met hun mest zorgden ze voor vruchtbare zandgronden. Op ons bedrijf worden deze doelen weer actief uitgedragen. De melk voor de kaas. Het vlees voor de consumptie. De mest voor de vruchtbare grond. De wol voor tal van doelen.

De Schaepsdyck

Langenbergseweg 18
5126 PX Gilze
0161 452 096
schaepsdyckgilze@gmail.com