Toont alle 60 resultaten

Logo De Walhoeve

De Walhoeve

Voorstellen

Corné en Astrid van Roessel, en hun kinderen, Tim en 2 dochters Lieke en Loes, wonen en werken al ruim 35 jaar met runderen. Ieder jaar zoekt de familie met zorg nieuwe stierkalfjes van rond het half jaar oud uit, bij collega s die de kalfjes bij de koe laten in de regio, deze kalfjes mogen in alle rust groeien tot ze volwassen zijn. Het voer komt voor 90% van de eigen grond. In de boerderijwinkel van De Walhoeve kunnen klanten een groot assortiment aan streekproducten kopen. De Walhoeve is ook afhaal- en distributiepunt voor Goei Eete.


Duurzaamheid

Op de stallen bevinden zich 730 zonnepanelen, er is bijna overal ledverlichting en het bedrijfsafval wordt op alle mogelijke manieren gescheiden. De stal is één van de meest duurzame in de duurzaamheidsscore van de Provincie Noord Brabant.
De vleesproductie is niet biologisch maar wel duurzaam en milieubewust, de dieren hebben wel de ruimte volgens die biologische norm. Er wordt gecontroleerd door IKB en in de slagerij/winkel werken we volgens de Hygiënecode voor de slagerij. Ook laten we ons hier 1 x per jaar extra op controleren.

Vergroening

15% van onze grond beheren we als natuurlijk gras. De rode klaver maaien we pas na het broedseizoen, er is erfaanplanting voor de biodiversiteit en groenstroken rond bepaalde percelen. De dieren eten al het ruwvoer van eigen land en een gedeelte van het krachtvoer (granen en maïsmeel) komt ook van eigen land, dit ook om vruchtwisseling te krijgen. Ook is er een samenwerking met het waterschap de Dommel om het gras uit de sloten in de omgeving weer als organische stof op het land dichtbij te verwerken.
Zo proberen we de cirkel van land-voer-dier-mest rond te maken.

 

Trots op..

Transparantie, we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Er zijn korte lijnen, we zijn klantvriendelijk, flexibel en erg aktief. Daarbij werken we veel aan de korte keten: We proberen mooie Brabantse producten op duurzame wijze te verspreiden in een stedelijke omgeving. 

Uniek
De wekelijkse samenwerking met meer dan 40 collega’s, met in het bijzonder Den Elshorst waar we de weide-varkens kopen. De verwerking van het hele dier, door onze slagers top de mooiste snijwaren en verse prodcuten.
Daarbij is het bijzonder dat we al onze dieren, Belgische blauw/witte en kruislingen daarvan,helemaal zelf vermarkten.

 

Je komt ons ook tegen bij

We sponsoren diverse sportclubs, verenigingen met een jaarlijkse bijdrage. We hebben stagiaires, Corné zit in verschillende besturen in is mede kartrekker van de wijkwebsite en overlegt met de gemeente over de directe omgeving oa. rondje oostplas.

 

De Walhoeve

Hoge Wal 15
5053 LG Goirle
013 5810013
bestelling@walhoeve.nl