Toont alle 28 resultaten

Logo Kaasboerderij De Ruurhoeve

Kaasboerderij De Ruurhoeve

Voorstellen

Wij zijn Corné en Erica, broer en zus, en hebben in 2017 de boerderij overgenomen van hun ouders. Corné heeft 2 zoontjes, Bram en Wout, samen met Sandra. Erica en Marc hebben 2 dochters, Ilse en Anne. Walter en Lies, onze ouders, helpen graag nog een handje mee op de boerderij, waar ze ook nog wonen.
In ons melkveebedrijf zorgen we voor zo’n 65 melkkoeien en daarbij behorend jongvee. De kalfjes worden grootgebracht in een familiekudde en zogen 100 dagen lang bij de eigen moeder. 


Duurzaamheid

We kopen groene stroom in, houden irrigatiewater vast op het land met stuwtjes en winnen warmte terug. Op de kaasboerderij werken we samen met Zorgboerderij Kwiek. Ine en Ilona zorgen met de hulpboeren voor allerlei klusjes op en rond de boerderij: de dieren eten geven, het erf netjes maken, kaasjes stickeren en chocolaatjes inpakken. Ze creëren een hele gezellige en waardevolle werkplek.

Vergroening

Het voer voor onze koeien komt voornamelijk van ons eigen land. Van voorjaar tot najaar mogen de koeien lekker de wei in. Daar groeien z’n 75 walnotenbomen, die later noten zullen geven,  maar ook een heerlijk schaduwplek zijn voor onze koeien. De akkerranden worden beheerd en ook het bodemleven vinden we heel belangrijk. Daarom hebben we in het weiland een kruidenmengsel voor een beter bodemleven, waardoor we nu al veel minder stikstof gebruiken, en in de toekomst weg kunnen laten.

Trots op..

Van grond tot mond hebben we het hele proces in eigen hand. We zijn trots op ons team, op de waardering van klanten en het feit dat ons ideaalplaatje steeds beter klopt! Het kalf bij de koe, een gezond bodemleven, koeien in de wei, lekkere kaas, fijne mensen om ons heen.
Als kers op de taart kunnen we ons verhaal laten zien en vertellen. Na een bezoek of workshop kaasmaken ontvangen we veel waardering voor onze transparante manier van werken.

Uniek
We produceren een bijzondere kaas, Cholfitty, wat we voor elkaar krijgen door de juiste voersamenstelling te geven. Een kaas die van nature meer omega 3 en 6 bevat en een gunstig effect heeft op cholesterolwaarden. Onze kaas is erkend streekproduct en Brabants streekgoed.

 

 

Kaasboerderij De Ruurhoeve

Dominépad 7
5528 NC Hoogeloon
0497 – 684041
info@walhoeve.nl