Toont alle 6 resultaten

Logo Natuurlijk Henriette

Natuurlijk Henriette

Voorstellen

Alfons en Henriette van Hoek en hun kinderen, wonen en werken op hun biologische kwekerij in Dongen. Eind 2015 is deze omgeschakeld van het gangbaar naar biologisch telen van tomaten en andere groenten. 

Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met biologische producten zijn we al snel met eigen producten een boerderijwinkel gestart. Ook begroeten we regelmatig mensen voor een rondleiding of kookworkshop in onze eigen keuken en kwekerij.

Duurzaamheid

We geloven in de kracht van biologisch. De natuur biedt ons zoveel extra’s waar we ons niet altijd bewust van zijn. In de kassen is er WKK (warmtekrachtkoppeling), we werken mee aan een lokaal voedselbos, we gebruiken duurzame verpakkingen en we belonen klanten wanneer ze eigen verpakking meebrengen naar de winkel.

Vergroening

Door het aanleggen van ons voedselbos dragen we bij aan de biodiversiteit. Nuu al zien we veel verschillende insecten, maar ook grotere dieren zoals een vosje, egeltjes en hertjes komen regelmatig drinken in de paddenpoel. Het is geweldig om in zo’n korte tijd al zoveel moois te zien groeien en ontwikkelen. We leren elke dag meer over de werking van de natuur en deze blijft ons verrassen.

Trots op..

Alles is natuurlijk en biologisch. Dat kan alleen met een bepaalde gedrevenheid en passie. Ook zijn we nu op allerlei manieren biologisch gecertificeerd: Bio, SKAL, Global G.A.P, GRASP. En we zijn heel blij met de gastvrijheid en diversiteit in de winkel, er is voor ieder wat wils.
Heerlijk als mensen met ons mee genieten en ervaren hoe mooi het kan zijn.

Wat doen we ook

We werken met een groep Toppers, mensen met een beperking.

Natuurlijk Henriette

Kleindongenseweg 81
5106 AB Dongen
016-313426
info@natuurlijktomaat.nl