Toont alle 3 resultaten

Logo SAANENHOF

SAANENHOF

Saanenhof – Heeze

Bij familiebedrijf Saanenhof is het kaas maken met een paplepel ingegoten, pap op basis van hun eigen biologische geitenmelk weliswaar. De melk wordt rechtstreek verwerkt zoals die uit onze geiten komt: rauwmelks.

Kaasmakerij

De melk wordt rechtstreeks verwerkt zoals die uit de geiten komt: rauwmelks.
Deze duurzame manier van kaas maken gebeurt op de boerderij zelf. Via
doorkijk-ramen kunnen klanten zien hoe de kaas gemaakt wordt. Van de
ochtendmelk wordt goudse kaas gemaakt met bijvoorbeeld kruiden erin.
Dit proces van snijden, roeren, weimelk aftappen, de kaas in het vat doen en
persen neemt dagelijks ongeveer 4 uur tijd in beslag. Van de avondmelk wordt
zachte kaas gemaakt. Dit begin product aan kaas gebruiken wij voor een
diversiteit aan Heezer geitenkaas specialiteiten.

De melk staat de hele nacht in strem waardoor de melkeiwitdeeltjes stollen. In
de ochtend wordt deze kaas uitgeschept zodat de weimelk (restproduct wat
we terug voeren aan de geiten) wordt gescheiden van de kaas. Wij gebruiken
uitsluitend vegetarisch stremsel voor de bereiding van onze kazen.

ssortiment

Wij hebben een breed assortiment aan Heezer geitenkazen. Ons assortiment bestaat
uit harde (goudse) kazen als wel uit zachte kazen. De zachte Heezer geitenkaas staat
bij menig restaurant op de kaart in de regio. Heezer geitenkaas is een echt streekproduct,
welke we veel in de streek verkopen, op biologische markten en in onze boerderij winkel.

De Heezer goudse geitenkaas en Heezer goudse-baby-kaasjes maken we in verschillende
maten en met een diversiteit aan kruidenvariaties zoals Fenegriek, Thijm-rozemarijn-salie,
Basilicum-knoflook, Italiaanse-mix, Paprika koriander,Bloemetjes-mix en Gerookte kaas.

Onze zachte kazen bieden wij ook in verschillende soorten en maten aan. Bij zachte kaas
kunt u denken aan, de verse heezer geitenkaas, oppervlakte gerijpte witschimmelkazen (picobello),
Heezerse Geita en gemarineerde kaasjes in olie (capriooltje).

 

Onze geiten

Het ras van onze geiten is Saanen. Vandaar dat onze boerderij ‘Saanenhof’
heet. De melkgeiten staan in een potstal, waar ze dagelijks vers stro krijgen
om in te liggen. Ongeveer 5 keer per jaar wordt de stal uitgemest, deze
mest gebruiken wij op het land. Via een voerband krijgen de geiten s ‘ochtends
en s ‘avonds eigen geteeld voer zoals: gras, luzerne, klavers en granen.
De geiten kunnen kiezen of ze binnen of buiten gaan staan. In het voorjaar
en zomer lopen de geiten en lammeren in de weide waar ze vers gras kunnen
eten.

Bij ons mogen de lammeren hun horens houden. Hierdoor hebben zij later
een prachtig gewei. De geiten zijn seizoensgebonden dieren waardoor de
melkgift door het jaar heen verandert.

SAANENHOF

Somerenseweg 39a
5591 JV  Heeze
00 31 (0)40 226 26 37
info@saanenhof.nl