Toont alle 7 resultaten

Logo Tuinderij Wenteling

Tuinderij Wenteling

Voorstellen

De Wenteling is de kleinschalige biologische tuinderij van Robert Strikkers. Ze is gelegen tussen Udenhout en Tilburg en op dit moment 0,7 ha groot. Vollegrondsgroenten worden op teeltbedden geteeld en vinden allen in de regio hun afzet. 23 Jaar lang was de Wenteling een groentepakketten-bedrijf, maar nu staat het telen weer op nummer 1.

 

Duurzaamheid

Biologisch telen is op zich al een duurzame keuze. Bij de Wenteling gaan we verder en zetten we 3 aspecten centraal: Dienend voor de Aarde. Dienend voor de mensen die er werken. Dienend voor de klanten. Op deze manier wil de Wenteling gaan voor een duurzamere wereld en menselijke economie.

 

Vergroening

Op de Wenteling vind je bloembedden die voorheen enkel aan de perceelsranden te vinden waren. Een nieuw bloembed tussen de groentebedden zal zorgen voor nectar voor allerlei nuttige insecten en meer biodiversiteit. Midden op het perceel van de Wenteling vind je een “frambozenhaag” met een onderlaag van organisch materiaal en kruidachtigen, waarin zich allerlei insecten in kunnen terugtrekken (ook gedurende de winter) en tussen de groenten wordt na het planten of zaaien een laag van organisch materiaal in de vorm van maaisel gebracht. Deze mulchlaag beschermt de kale bodem en zorgt voor een enorme toename van allerlei insecten in en op de bodem.

 

Trots op..

Biologisch gecertificeerde producten. Maar op de eerste plaats staat toch wel dat ik me een bodemboer voel. Van de verbetering (van de rulheid) van de bodem in de afgelopen 4 jaar kan ik erg genieten. We zijn nu bezig om te kijken of deze verbetering van de bodem ook terug te vinden is in de voedende kwaliteiten van de groenten die op deze bodem groeien.

 

Uniek

Alles is hand-geoogst en omkleed met persoonlijke aandacht.

Op dit moment helpen diverse vrijwilligers mee.

 

Tuinderij Wenteling

St. Janskruid 20
5071 GL Udenhout
013 5110652
welkombij@tuinderijdewenteling.nl