Toont alle 6 resultaten

Logo Waterbuffelboerderij D’n Buff

Waterbuffelboerderij D’n Buff

Voorstellen

Frens, Wendy, Thijm en Lau van Oirschot. Wij zijn de 4e generatie en de 5e generatie komt eraan.

We melken 160 grijszwarte waterbuffels en hebben 130 kalfjes. De melk is onze hoofdtaak, daarvan wordt (h)eerlijke mozzarella, yoghurt, feta, ricotta, vla en burrata gemaakt. Alle zuivelproducten en het vlees van de stiertjes vind je bij ons in de winkel, welke elke vrijdag open is.
De boerderijautomaat met zuivelproducten is 7 dagen per week open.

 

Duurzaamheid

Onze duurzaamheid zit in de waterbuffels zelf, ze zijn oersterk, nooit ziek en kunnen zomaar 25 jaar oud worden. Ze staan in en dicht bij de natuur en eten 40% tot 50% minder dan een melkkoe.

Daarbij doen we aan warmte terugwinning.

 

Vergroening

De kalveren van 1.5  jaar tot 3 Jaar lopen de gehele zomer buiten in natuurgebieden en komen als het winter wordt weer naar thuis op stal. In de zomer lopen de buffels buiten aan huis en kunnen ze heerlijk badderen in de poel. Dit is een genot om te zien.

Trots op…

Wij, Frens, Thijm en ik prijzen ons heel gelukkig dat we iedere dag met de buffels mogen werken en  dit met veel liefde en zorg kunnen doen. Dit krijgen we ook terug van de buffels, je ziet dat ze het naar hun zin hebben bij ons.

We zijn er trots op dat we in 2018 uit de massa zijn overgestapt op de nichemarkt met waterbuffels, dat we dit als gezin samen doen en dat we het ook kunnen laten zien wát we doen. Daar worden we blij van. 

Uniek

Buffelmelk is een uniek product, omdat 90% van de mensen met lactose-intolerantie de melk kan verdragen. Voor koemelkallergie is dat zelfs 99%. De melk is zelf is spierwit en de smaak is zoeter en romiger. We gebruiken overigens ook geen antibiotica omdat de buffels nooit ziek zijn.

 

Je komt ons ook tegen bij

Bij verschillende boerderijwinkels en delicatessenzaken in de omgeving en lokale restaurants.
Ook bij plaatselijke sportverenigingen zoals de hockey doen we aan sponsoring en als er evt. producten over zijn schenken we deze aan de Voedselbank.

 

 

Waterbuffelboerderij D’n Buff

Nergena 16
5282 JE Boxtel
0411 60 12 74
info@dnbuffwaterbuffelboerderij.nl