Toont alle 6 resultaten

Logo Zorgtuinderij de Es

Zorgtuinderij de Es

Voorstellen

Daniëlla de Winter, Bart Pijnenburg en hun team telen die lekkere groente op die mooie zwarte gronden van de Belverse Akkers in Haaren. Tuinderij de Es is in 1981 gestart met de biologische teelt van groente en fruit. Momenteel beheren we 3 hectare. We combineren de teelt met zorg, educatie en huisverkoop. Dagelijks ontvangen we mensen met een hulpvraag; ouderen met dementie, mensen met een psychiatrische aandoening en mensen ‘in between jobs’.

 

Duurzaamheid

We zorgen voor een gezonde bodem. Al vanaf 1981 is Tuinderij de Es biologisch, dus al ruim 40 jaar geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest in onze grond. Met zonnepanelen wekken we ongeveer de helft van de stroom op die we nodig hebben.

 

Vergroening

Op de Tuinderij zie je een enorme biodiversiteit dankzij de bomen, de houtwal rondom het perceel en de ruigtes en randen met bloemen.

 

Trots op…

Wij selecteren de rassen op smaak en we plukken het fruit pas als het rijp is, en dat proef je! Wij gaan verder dan biologisch; we voldoen ruim aan de criteria van Eko Keurmerk.

 

Uniek

Wij vinden het leuk om mensen op de Tuinderij te ontvangen en organiseren regelmatig aanschuifdiners, kookworkshops en bij ons kan je een paar keer per jaar meedoen met het arrangement ‘Koken met de Tuinders’.

 

Je komt ons ook tegen bij….

Het programma Binnenste Buiten maakte een aflevering over onze Tuinderij, terug te vinden op hun site; zoek naar Tuinderij de Es in Haaren. We zijn actief lid van Caring Farmers, Transitie Voedsel Coalitie, Federatie Landbouw en Zorg, Dutch Cuisine en diverse intervisiegroepen met vooruitstrevende boeren en tuinders.

 

Zorgtuinderij de Es

Eind 19c
5076 TD Haaren
06-14 99 77 06
info@tuindees.nl