Toont alle 13 resultaten

Logo Zuivelboerderij De Kern

Zuivelboerderij De Kern

Voorstellen

Wij zijn Gertoin en Astrid van Dal. Samen met onze dochter Anouk wonen we op zuivelboerderij de Kern. Deze is ontstaan toen de moeder van Gertoin een avondje met de boerenvrouwen kaas ging maken van eigen melk. Van hobby naar professioneel kaasmaker. 

 

In 1997 is de boerderij verplaatst van het centrum van Drunen (vandaar ook de naam De Kern) naar de huidige locatie aan de Overstortweg. In sept 2004 hebben we het bedrijf overgenomen. We melken ongeveer 110 koeien en 80 stuks jongvee. Gedeelte van de melk verzuivelen we tot ambachtelijke zuivelproducten zoals: yoghurt, karnemelk, vla, pap, kwark chocolademelk.
We hebben een winkel aan huis. 

 

Duurzaamheid

We hebben op het dak van onze koeienstal ruim 700 zonnepanelen liggen.

Ook gebruiken we het koelwater van de zuivel weer als spoelwater van de melkinstallatie.

 

Vergroening

We doen aan weidevogelbescherming en hebben bijenkasten op het land. Ook willen we ons nog verder verdiepen in o.a. insectenhotels en bloemenranden. Dochter Anouk zit momenteel op de HAS veehouderij, wie weet komt die nog met mooie ideeen thuis

 

Trots op..

We maken op ambachtelijke wijze onze producten. Direct van koe naar klant. Mensen die bij ons in de winkel komen mogen ook altijd naar de koeien kijken, we hebben geen geheimen. Soms kun je het geluk hebben dat er een kalfje is geboren wordt. We werken volgens de Hygiënecode van de bond van zuivelbereiders. We hebben o.a. KKM (keten kwaliteitsmelk) en we worden jaarlijks geaudit door oa COKZ.

 

Uniek

We gebruiken alleen melk van eigen koeien. Zomers en ‘s winters kan de melk anders zijn qua vet en eiwit, maar we halen er niets uit en voegen niets toe. Puur van de koe. Klanten kunnen van achter een raam zien wat we in de zuivelruimte doen, de koeien en productie bekijken en daarna de producten kopen in de winkel. Alles op één bedrijf. We zijn al ruim 35 jaar met het produceren van eigen zuivel bezig. Van moeder op schoondochter en nu langzaam weer op dochter.

 

Je komt ons ook tegen bij….

We leveren aan div. boerderijwinkels door Brabant en horeca in eigen omgeving en op afspraak geven we excursies aan groepen en scholen. 

 

Zuivelboerderij De Kern

Overstortweg 7
5151 AD Drunen
0416-380312
info@zuivelboerderijdekern.nl